Danışma Kurulu

 

Prof. Zafer Gençaydın                  Kurucu Ens. Müdürü

Prof. Dr. Ruşen Keleş                  Kapadokya Üniv. Mimarlık Tasarım ve GSF

Prof. Dr. Ayşe İlhan Çakır          Sanat Eğitimcileri Derneği

Dr. Burçak Bingöl                         Serbest Sanatçı

Murat Karahan                             Devlet Opera ve Balesi

Hacı Ali Bozkurt                            Ankara Büyükşehir Bld. Kül. Ve Sos İşl. D.B.

Hakan Doğu                                   TRT İç Yapımlar D.B.

Ebru Kırıştı                                     Öğrenci Temsilcisi

 

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Danışma Kurulu ikinci toplantısı 25 Kasım 2024 saat 16.00 - 17.30 saatleri arasında online olarak gerçekleşmiştir.

Toplantıda; Enstitü Müdürü Prof. Dr. Candan Terviel  tarafından, Enstitümüzde 2024 yılı içinde yapılan akademik ve idari faaliyetler ile 2025 yılında yapılması planlanan sergi, toplantı ve etkinlikler konusunda bilgi verilmiştir.

Danışma Kurulu üyelerimiz; Günümüzde yürütülen sanat eğitiminin eksiklikleri ve kendi eğitim süreçleri ile karşılaştırılması, daha iyi nasıl sanatçı yetiştirmenin mümkün olabileceği ve dünyadan örnekler, sanat sektöründe öğrenci ve yeni mezunların  teşvik edilmesi gerekliliği ve bunun yolları, yapay zekanın, sanat ve yaratım sürecine etkileri, sanat ve kültür alanında özellikle şehir yöneticilerinin bilgi ve bilincinin yükseltilmesinin önemi konularında bilgi ve görüşlerini paylaşmışlardır.

Danışma Kurulu üyelerinin açıklamaları esnasında karşılıklı fikirler çok yönlü olarak tartışılmıştır. Bu verimli toplantının sadece Danışma Kuruluyla değil, gelecek süreçte Anabilim/Anasanat dalları başkanları da dahil edilerek yapılması da düşünülebilir.

 

 

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Danışma Kurulu ilk  toplantısını 13 Mart 2023 saat 13.30 da,  4 oturum şeklinde gerçekleştirmiş olup, oldukça verimli ve başarılı bir içerik ve alınan kararlarla önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalara yön vermiştir.

Öncelikle; mezun öğrencilerimizin, mesleki çalışmalarına katkı sunabilecek etkinlik ve projelerin organize edilmesi, sanatsal ve kültürel içerikli konferanslar, açıkoturumlar, paneller düzenlenmesi, ülkemizdeki diğer sanat enstitüleri ile işbirliği yapılarak sanat eğitimine katkı sağlayacak etkinlikler planlanması, konuya ilişkin dünyadaki lisansüstü programlarda yapılan çalışmalar ve kullanılan sistemler hakkında ortak akıl çalıştayları organize edilmesi gibi ortak görüş ve öneriler görüşülmüştür.  

Katkılarından dolayı tüm Danışma Kurulu üyelerimize teşekkür ederiz.